Vertel eens wat meer over de terrassenbouw in de Douro vallei en de prachtige Douro wijnen die daar vandaan komen? Deze vraag krijgen we geregeld van klanten als ze meer willen weten over de Douro wijnen. En als ze willen weten waarvoor de terrassen dienen waar de druiven daar groeien.

Als je er al eens geweest bent dan weet je dat het een adembenemende regio in Portugal is. Beroemd om haar steile, met wijnranken bedekte hellingen en historische terrassenbouw. Het zal je niet verbazen dat de Douro vallei op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Deze terrassen zijn generaties lang met de hand aangelegd op basis van menselijk doorzettingsvermogen, koestering van de cultuur en vakmanschap.

De soorten terrassenbouw in de Douro

Er zijn verschillende soorten terrassen die in de Douro Vallei worden gebruikt:

Socalcos

Dit zijn de traditionele stenen terrassen, ondersteund door droge stenen muren. Ze zijn meestal smal en vereisen veel handarbeid voor onderhoud.

Patamares

Moderne, bredere terrassen zonder stenen muren, aangelegd met behulp van mechanische middelen. Ze zijn breder en geschikt voor gemotoriseerde landbouwmachines.

Vinhas ao Alto

Deze wijngaarden zijn verticaal geplant, zonder terrassen. Hoewel minder gebruikelijk in de steilere delen van de vallei, worden ze steeds populairder vanwege hun lagere aanlegkosten.

Terrasenbouw in de Douro zorgen voor de beste Portugese wijnen

De terrassen van de Douro zijn niet alleen een visueel spektakel, maar ook een cruciaal onderdeel van de wijnbouw in de regio. Ze zorgen namelijk voor een optimale zonexpositie en drainage. En dit zorgt weer voor de beste druiven en de productie van enkele van de beste wijnen ter wereld, waaronder de Portwijn maar ook steeds meer stille wijnen. Zoals de stille wijn van Vallegre Porto & Douro Wines die we als Vasco Wijnimport naar Nederland importeren.

Onze wijntip voor Portugese wijnen uit de Douro

De volgende keer dat je op zoek bent naar een bijzondere wijnervaring, overweeg dan eens onze Portugese wijnen uit de Douro van wijnhuis Vallegre.

Vallegre colheita branco, wijn uit portugal, portugese wijn, wijnimport
Vallegre reserva especial tinto, wijn uit portugal, wijnimport, portugese wijn
Vallegre reserva branco, wijnimport, wijn uit portugal

Proef afspraak

Bij ons magazijn hebben wij een mooi proeflokaal. Maak hier kennis met onze collectie wijnen! Afspreken op een eigen locatie is ook mogelijk.

Telefoon of app

+31 6 280 442 44

Adres

Rijnlanderweg 774 VW
2132 NM Hoofddorp

KVK: 81660693

E-mail

info@vascowijnimport.nl