Wat maakt Portugese wijnen zo bijzonder en uniek en geschikt voor elke wijnkaart? Als wijnimporteur spreken wij veel sommeliers. We begrijpen als geen ander dat je als sommelier altijd op zoek bent naar unieke wijnen voor jouw wijnkaart. Want je gasten willen verrast blijven worden, niet elke keer hetzelfde krijgen, maar echt wat anders.

Je gasten willen wijnen proeven met een verhaal. Wijnen ontdekken met karakter en unieke smaken die hun zintuigen prikkelen.

Proeven wat ze nog niet eerder geproefd hebben.

Maar waar vind je die verborgen parels?

Wij weten inmiddels dat Portugal een schat aan unieke wijnen biedt die elke wijnkaart naar een hoger niveau kunnen tillen.

Hier zijn enkele redenen waarom Portugese wijnen een must zijn voor elke sommelier selectie:



1. Portugese wijnen en autochtone druivenrassen

Portugal heeft meer dan 250 inheemse druivenrassen die nergens anders ter wereld voorkomen. Denk aan Touriga franca, Fernão pires, Arinto, en Baga. Elk glas vertelt een verhaal van het Portugese terroir.

2. Portugese wijnen en oude wijntradities en moderne technieken

Portugese wijnmakers combineren eeuwenoude tradities met moderne technieken, wat resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit.

3. Portugese wijnen en diverse klimaten, grondsoorten en hoogtes

Van de frisse Vinho Verde uit het noorden tot de robuuste en volle wijnen uit de Alentejo. En alles daartussenin. Portugal biedt een breed scala aan smaken en stijlen. Dat komt niet alleen door al die inheemse druivenrassen maar ook door de verschillende klimaten, grondsoorten en hoogteverschillen. Er is altijd een Portugese wijn die past bij het gerecht dat je wilt serveren.

4. Portugese wijnen en duurzaamheid

Veel Portugese wijnhuizen zetten zich steeds meer in voor duurzame wijnbouwpraktijken, waardoor je kunt genieten van wijnen die niet alleen lekker zijn, maar ook goed voor de planeet.

Benieuwd of jij als sommelier je gasten al verrast met de unieke smaken van Portugese wijnen?

En mocht dat niet het geval zijn…

We laten je graag de verborgen Portugese wijnschatten ontdekken van Vasco Wijnimport

Een proefafspraak is zo gemaakt.

Saúde

Onze wijntip voor Portugese wijnen uit de Tejo

De volgende keer dat je op zoek bent naar een bijzondere wijnervaring, overweeg dan eens onze Portugese wijnen uit de Tejo van wijnhuis ODE.

ODE viognier, wijnimport, portugese wijn, wijn uit portugal
ODE Fernão pires, wijn uit portugal, wijnimport, portugese wijn
ODE touriga nacional, wijn uit portugal, portugese wijn, wijnimport

Proef afspraak

Bij ons magazijn hebben wij een mooi proeflokaal. Maak hier kennis met onze collectie wijnen! Afspreken op een eigen locatie is ook mogelijk.

Telefoon of app

+31 6 280 442 44

Adres

Rijnlanderweg 774 VW
2132 NM Hoofddorp

KVK: 81660693

E-mail

info@vascowijnimport.nl