Wij hebben een nieuwe Portugese rosé wijn in ons assortiment: de Fio de Oiro. Deze rosé komt uit de Bairrada. Dit is een koel wijngebied tussen Porto en Lissabon. Het wijngebied ligt dicht tegen de Atlantische oceaan. Door het koele klimaat behouden de druiven die hiervandaan komen hun fruitige aroma’s. Perfect dus voor het maken van rosé.  

Fio de oiro rose, Portugese Fio de Oiro rose, Portugese rose

De Fio de Oiro rose wordt gemaakt van de rode baga druif. Deze druif is een typische Bairrada druif. Het is een van de krachtigste druiven van Portugal. Baga vergelijkt men vaak met de nebiolo. De baga druiven bevatten, net als nebiolo, veel tannine en zijn hoog in de zuren. Rode wijnen van deze druif hebben doorgaans een lange (hout)rijping nodig. Maar voor het maken van deze rosé ondergaan ze een korte vergisting met de schil. Hierna vergisten ze verder in stalen vaten. De rosé krijgt hierdoor een licht zalmroze kleur en behoudt de fruitige en delicate aroma’s. Je ruikt en proeft aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

De Fio de Oiro rosé is heerlijk als aperitief, bij schaaldieren, vis, salades en lichte desserts.

Het wijnhuis die deze Fio de Oiro maakt is een wijnhuis uit de Bairrada: Caves Primavera. Het is opgericht door twee broers in 1944: Vital en Lucenio de Almeida. Nog steeds is het wijnhuis in handen van dezelfde familie. Wij zijn trots dat wij deze rosé aan ons assortiment mogen toevoegen.

Wijnhuis caves Primavera

Fio de Oiro betekent ketting van goud. Het wijnhuis wil hiermee de kristalheldere en (rosé) gouden gloed die deze rosé heeft en de elegantie benadrukken.

Deze Portugese Fio de Oiro rosé wordt geleverd met een schroefdop. Wij leveren deze rosé wijn exclusief aan de zakelijke markt in Nederland.

Heb je interesse in de Fio de Oiro? Neem contact met ons op voor een prijslijst of een proefafspraak.

Proef afspraak

Bij ons magazijn in Roelofarendsveen hebben wij een mooi proeflokaal. Maak hier kennis met onze collectie wijnen! Afspreken op een eigen locatie is ook mogelijk.

Telefoon of app

+31 6 280 442 44

Adres

Conservenweg 114
2371 DT Roelofarendsveen

KVK: 81660693

E-mail

info@vascowijnimport.nl

Voorwaarden & Privacy