Sinds vorig jaar werken we als Vasco Wijn met onze Portugese wijnen samen met de spijzen van Delicious Kitchen. Twee keer per jaar hebben wij met de eigenaar en chef-kok van Delicious Kitchen, Chris Janssen, een proefsessie. Chris maakt dan een tweetal gerechten die passen bij het seizoen. En wij combineren die gerechten met onze wijnen. Op die manier testen we samen uit, welke Portugese wijnen en spijzen mooi samengaan en blijven wij bij met onze wijn-spijs kennis.

Wijnproeverij tijdens bedrijfsuitje

Portugese wijnen zijn divers

Portugese wijnen zijn er in ontelbaar veel stijlen en dus heel divers. Portugal kent namelijk verschillende klimaten, diverse grondsoorten en meer dan 250 unieke druifsoorten. Combineer je die eigenschappen met de grote kennis van Portugese wijnmakers met blenden, dan kun je je voorstellen hoeveel verschillende wijnstijlen je kunt maken. Doordat er zo veel verschillende soorten wijnen in Portugal gemaakt worden, is er altijd een wijn te vinden die past. Daar kwamen wij steeds weer achter tijdens een proefsessie met Delicious Kitchen, waarmee wij samenwerken.

Passie voor Portugese wijnen en spijzen

Chris Janssen heeft jarenlange ervaring als chef kok voor gerenommeerde restaurants en hotels. Hij toont zijn liefde en passie voor koken nu via zijn eigen bedrijf: Delicious Kitchen. En dat zie en proef je direct terug op het bord. Chris kookt altijd vers en bereidt alle gerechten ter plaatse zodat er geen enkele smaak verloren gaat. Wij doen daar nog een schepje bovenop door aan de gerechten van Chris een uitdagende wijn match toe te voegen. Onze gezamenlijke passie voor wijn en spijs resulteert altijd in iets bijzonders!

Tonijn en coquilles

Zo combineerden wij een heerlijke tonijn cocktail met onze frisse Ala dos Namorados witte wijn. Maar ook de licht gekoelde Arqueiros rode wijn ging er goed samen mee. De gebakken coquilles Saint Jacques met verse pasta en jamon iberico combineerden we met een vollere wijn witte wijn Flor de Penalva en met de rode Flor de Penalva. Ook met onze nieuwe soepele rode wijn uit de Algarve, Arvad Negra mole, gingen de spijzen goed samen. Dus wie zegt dat vis niet samen kan gaan met rode wijn, heeft het echt mis. Het gaat er ook om hoe je de vis bereidt en welke saus of bijproducten je gebruikt.

Interesse in een wijn en spijs proeverij?

Onze gezamenlijke passie voor wijn en spijs delen we graag met jou tijdens de wijn spijs proeverij. Op een persoonlijke wijze presenteren we heerlijke wijn en spijs combinaties, altijd spraakmakend met als doel om er nog lang over na te praten. Gedurfd en verrassend!

Neem contact op met Chris en hij maakt graag een passende offerte! 

Proef afspraak

Bij ons magazijn in Roelofarendsveen hebben wij een mooi proeflokaal. Maak hier kennis met onze collectie wijnen! Afspreken op een eigen locatie is ook mogelijk.

Telefoon of app

+31 6 280 442 44

Adres

Conservenweg 114
2371 DT Roelofarendsveen

KVK: 81660693

E-mail

info@vascowijnimport.nl

Voorwaarden & Privacy