Over Vasco Wijnimport

Vasco Wijnimport is dé importeur van unieke Portugese wijnen, exclusief voor de zakelijke markt.

Vasco Wijnimport is importeur van unieke Portugese wijnen en spijs exclusief voor de zakelijke markt. De oprichters van Vasco Wijnimport zijn Sofia en Silvia. Beide geboren in Nederland maar met ‘roots’ die in Portugal liggen. We ontmoetten elkaar in 2019 bij toeval. Onze gedeelde interesse in Portugese wijn bracht ons bij elkaar. Begin 2020 werd Vasco Wijnimport ‘geboren’.

 

Onze grootste droom was om unieke wijnen en delicatessen uit Portugal te importeren exclusief voor de zakelijke markt in Nederland. En die weg zijn wij met succes ingeslagen. Inmiddels leveren wij als importeur aan diverse horeca, wijn- en delicatessen winkels en bedrijven in heel Nederland. Sofia is verantwoordelijk voor alle inkoop, logistiek, verkoop en de contacten met de klant. Silvia doet de marketing en communicatie voor Vasco Wijnimport. Samen kiezen wij zorgvuldig onze wijnen uit.

Vasco is een Portugese naam maar staat ook voor een afkorting in het Portugees van wat wij doen: Vinhos e Alimentos da Sofia e Silvia em Cooperação. Oftewel: wijnen en spijs van Sofia en Silvia en hun samenwerking.

Waarom kiezen voor Vasco Wijnimport?

Zowel Sofia als Silvia spreken vloeiend Portugees. We maken daarom makkelijk contact met de wijnboeren in Portugal. En wij kennen vanuit ons verleden en familiebezoeken, Portugal als (wijn)land als geen ander. We hebben een groot netwerk opgebouwd in Portugal. En we kennen de wijnboeren waarmee wij samenwerken persoonlijk. Daarnaast hebben wij inmiddels verschillende professionele wijnopleidingen gevolgd. Silvia heeft het internationale Wset 2 en Wset 3 behaald. Sofia heeft Sden 2 en 3. Inmiddels importeren wij uit diverse Portugese wijnregio’s en hebben we verschillende unieke Portugese wijnen en delicatessen in ons assortiment. Mis je een bepaalde wijn? Of ben je op zoek naar een specifieke delicatesse uit Portugal? Neem dan contact op met ons. Met onze kennis en ons netwerk kunnen wij vast iets voor je betekenen.

Over Vasco Wijnimport

Wijnproeverij op evenementen

Wij zijn ook in te huren voor een masterclasss of wijnproeverij op locatie. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfsevent, een proeverij in een wijnbar of in een wijnwinkel. Wij hebben ook een professionele mobiele wijnbar die we in kunnen zetten op evenementen

Wijnproeverij in ons proeflokaal

Bij ons magazijn in Roelofarendsveen hebben wij een mooi proeflokaal. Daar kunnen wij ook een wijnproeverij hosten.

50 unieke Portugese wijnen

Ben je eigenaar van een restaurant, hotel, delicatessenzaak, onderneming en/of een wijnwinkel en ben je op zoek naar een leverancier in unieke wijn en delicatessen uit Portugal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Al onze producten hebben een verhaal, ze zijn van topkwaliteit en ze zijn uniek in Nederland. Onze leveranciers zijn kleinschalige bedrijven die ambachtelijk en met passie hun producten maken. Wij leveren ook wijnen met persoonlijke labels en/of logo’s..

Wat maakt Portugese wijnen zo uniek?

Meer dan 250 druivenrassen

In Portugal groeien meer dan 250 onbekende en inheemse druivenrassen die nergens anders voorkomen. 

Uniek terroir

Portugal kent verschillende klimaten, grondsoorten en hoogteverschillen die zorgen voor verschillende stijlen.

Masters in blends

En met de ongekende kennis van blenden, produceren de Portugese wijnboeren de meest authentieke wijnen.

Proef afspraak

Bij ons magazijn in Roelofarendsveen hebben wij een mooi proeflokaal. Maak hier kennis met onze collectie wijnen! Afspreken op een eigen locatie is ook mogelijk.

Telefoon of app

+31 6 280 442 44

Adres

Conservenweg 114
2371 DT Roelofarendsveen

KVK: 81660693

E-mail

info@vascowijnimport.nl